3e Nieuwsbrief

      Reacties uitgeschakeld voor 3e Nieuwsbrief
Het is inmiddels begin december. Sinterklaas hebben we net gevierd en we zijn op weg naar Kerst. Het golfseizoen 2016 is voorbij maar de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen zijn al weer in volle gang. Desondanks toch tijd om een beetje de balans op te maken. Eerst nog even een uitgebreid verslag van de laatste wedstrijden. Roos speelde van 14 t/m 17 september in Mexico de Espirito Santo Trophy, oftewel het WK voor Amateurs. Per land 3 deelnemers die zowel voor een individueel klassement speelden als voor het landenteams klassement. Wat een eer dat je daarvoor wordt uitgenodigd. Het was voor haar het grote doel voor 2016, en ze was dolgelukkig dat ze voor het WK team werd geselecteerd.
Ook van de zijde van de NGF werd dit WK zeer serieus genomen, want als coaches en begeleiders gingen Marjet van der Graaf en Myrte Eikenaar mee, maar ook Dewi Claire Schreefel, die zoals jullie weten als professional op de Amerikaanse LPGA speelt. Het WK werd op 2 prachtige, maar moeilijke, banen in Cancun gespeeld, Mayakoba El Cameleon Golf Club en Iberostar Playa Paraiso Golf Club. Op iedere baan 2 ronden.
Roos speelde 3 ½ ronde prima, maar had op dag 2 in haar 2e negen een volledige verprutst aantal holes. Voor het hele toernooi maakte ze een score van +18, waarvan +11 in de 2e negen van de 2e ronde! Daarmee werd ze uiteindelijk 75e van de 162 deelnemers. Voor het overgrote deel een heel goed toernooi, maar net niet perfect. Veel geleerd en een fantastische week gehad. Met het Nederlands team, bestaande uit Dewi Weber, Zhen Bontan en Roos, werd een enigszins teleurstellende, 30e plaats van de 55 deelnemende teams behaald. Na terugkomst uit Mexico moest Roos weer een aantal dagen naar school. Vervolgens op 25 september speelde ze het NK par 3. Daar was ze titelverdediger, maar de mind set was eigenlijk meer om na het WK een beetje wedstrijdritme te houden, met name voor de European Club Trophy in Bulgarije.
Roos werd uiteindelijk 4e en moest ’s avonds haar koffer pakken voor het vertrek naar Bulgarije. Op de Pravets Golf Club werd van 29 september tot 1 oktober de European Club Trophy gepeeld. Een individuele – en teamwedstrijd voor nationale dames kampioensteams. Ieder team met 3 deelnemers. Omdat Roos met UGC de Pan in 2016 kampioen van Nederland werd, mocht zij samen met Zhen Bontan en Romy Meekers, Nederland bij dit toernooi vertegenwoordigen. Individueel werd Roos met een score van +2 (rondjes van 71, 73 en 74) 11e van de 50 deelnemers en met het team werden ze 5e van de 17 deelnemende teams.
Eind oktober werden tijdens de sponsor dag van de NGF nog de bekers uitgereikt voor de NGF amateurranking. Dit is het klassement over het hele seizoen 2016. Voor alle aangemelde wedstrijden (NK’s, NGF maandbekers, nationale wedstrijden etc.) zijn punten te verdienen. Degene met de meeste punten wint het klassement. Roos won in 2015 het klassement en ook in 2016 was dit het geval. Met een puntentotaal van 9908 had ze bijna 5000 punten meer dan de nummer 2. Een mooi regelmatig seizoen dus, met een paar hele mooie titels. Vooral de winst in het Nationaal Open, waarbij ze Anne van Dam in de slotronde achter zich hield, telde zwaar. Aan het einde van dit golf seizoen is haar handicap +3.3 en staat ze op de wereldranglijst (WAGR) 262e.
Inmiddels is Roos al sinds midden oktober bezig met haar stage bij KLM als trainee junior agent bij “aankomst”. Ze vindt het erg leuk, maar ook zwaar, zeker in combinatie met trainingen voor zowel de NGF als de competitietrainingen. Ze is voor het seizoen 2016-2017 door de NGF opgenomen in de Oranje dames selectie, met een zwaar en intensief trainings- en voorbereidingsprogramma op het golfseizoen 2017. Als je dan bij KLM voor je stage ook nog diensten hebt die soms om 5 uur ’s ochtends beginnen of soms om 12 uur in de avond eindigen en je hebt de volgende dag een training van 9 uur in de ochtend tot 5 uur in de middag, dan is het inderdaad soms erg zwaar. In overleg met de NGF wordt geprobeerd daarvoor een goede modus te vinden.
Tot slot het belangrijkste nieuws van dit moment. Op 9 november 2016 heeft Roos een National Letter of Intent getekend met de University of Miami. Dat houdt in dat zij vanaf augustus 2017 zal gaan studeren en golfen in de USA. Ze zal deel gaan uitmaken van het womens golf team van de University van Miami, dat speelt in Division 1 van de NCAA. Dat is het hoogste bereikbare niveau in college golf. De contacten met de coaches van Miami dateren al vanaf begin 2016. Er moest aan allerlei administratieve verplichtingen worden voldaan, er moest een test worden afgelegd (SAT) en allerlei formulieren etc. moesten worden ingevuld. Uiteindelijk heeft dat dus op 9 november tot ondertekening van het contract geleid.
Roos gaat vanaf augustus 2017 een hele nieuwe fase van haar leven in. Ze gaat wonen op de campus, intensief trainen met haar team, wedstrijden spelen door heel de USA, maar óók studeren, hoewel haar studierichting en major nog niet bekend zijn. Ze ziet er heel erg naar uit, maar is er ook nerveus voor. Het is toch wel ver weg. Van de komst van Roos naar Miami wordt een aankondiging gedaan op de website van de Hurricanes.
De rest van de winter (tot en met half maart), maakt Roos haar stage bij KLM af en zal ondertussen trainen en in januari en februari met het Nederlands Dames team wedstrijden spelen in Portugal en Spanje. Dit was de laatste nieuwsbrief van de stichting golftalent naar de top voor 2016. Wij danken u heel hartelijk voor uw ondersteuning en belangstelling. Namens het bestuur van de stichting en namens de talenten die wij ondersteunen, wensen wij u prettige kerstdagen en een heel goed en vooral gezond 2017 met heel veel golfplezier.