2e Nieuwsbrief

      Reacties uitgeschakeld voor 2e Nieuwsbrief

In de vorige nieuwsbrief vermeldden we dat Roos de NK Matchplay Dames titel prolongeerde. Dat was in het laatste weekend van juli. Het bleek dat de intensievere trainingen en het spelen van wedstrijden, zonder al te veel belasting van randzaken, steeds betere resultaten opleverden.

Het was geen gemakkelijk toernooi. In de eerste ronde stond Roos de hele wedstrijd down, kwam pas op 17 all square en won hole 18 en daarmee de partij. Ook in de halve finale stond ze achter en wel 3 down na 7. Door haar verbeterde vorm en het zelfvertrouwen dat ze daarmee had, bleef ze rustig en won uiteindelijk nog vrij gemakkelijk. De finale was wellicht de meest constante partij van het toernooi. Ze was in ieder geval blij met haar spel en het wederom binnenhalen van een grote titel.

Midden augustus speelde Roos het Brabants Open. Ze had inmiddels een tweetal WK trainingen achter de rug en van de coaches  kreeg ze de opdracht om de holes op de Eindhovensche te spelen alsof het de WK baan in Mexico was. Dat betekende dat de vlaggen niet te scherp aangevallen mochten worden, maar dat meer voor het midden van de green gespeeld moest worden. Roos speelde een goed toernooi met ronden van 73 (T4), 73 (T2), 73 (2e) en 74, om daarmee met een totaal score van +5 als 2e achter Dewi Weber te eindigen. Dewi die het toernooi afsloot met een fenomenale ronde van 65 en daarmee de terechte winnaar werd.

Het is nog niet zo vaak voorgekomen dat Roos een NGF maandbeker speelde. Maar om het goede gevoel te behouden en ook het wedstrijdritme, besloot ze om op 20 augustus mee te doen met de NGF maandbeker op Amelisweerd. Daar heeft ze 3 jaar competitie gespeeld, dus die baan kent ze heel goed, zodat ze niet hoefde voor te spelen. Roos speelde een prima wedstrijd en met een ronde van 68, 2 onder de baan, werd ze 1e.

De zondag erna, de 21e augustus, was de dag van het Zeewolde Cup Jeugd Open. Vorig jaar won Roos waarbij ze het baanrecord Botter-Pluut verbeterde naar 70 slagen. Er was een groot deelnemersveld, maar de weersomstandigheden waren helaas niet heel bijzonder. Er was gedurende de gehele dag sprake van buien, die soms zeer intens waren. Behoorlijk wat wind, maar de temperatuur was ok. Wederom speelde Roos een hele goede ronde, want met 68, ofwel 4 onder de baan, won ze het ZWCJO en verbeterde het vorig jaar door haar gevestigde baanrecord. Met de vorm zat het dus wel goed.

Van 30 augustus tot en met 1 september werd het Nationaal Open op de Hilversumsche Golfclub gespeeld. Roos maakte de eerste 2 ronden 74 en 73 en was met haar score van +3 daarmee 3e na Anne van Dam en Zhen Bontan.

Op donderdag werden de 3e en 4e ronde gespeeld. Roos startte haar 3e ronde op hole 10 en ze gaf na afloop van haar ronde aan dat het wel leek alsof het vanzelf ging. Ondanks 2 double bogey’s maakte ze dankzij 7 birdies en ronde van 69. Daarmee ging ze aan de leiding, ze begon haar laatste rond met 1 slag voorsprong op Zhen en 3 op Anne van Dam.

Het werd een bloedstollende strijd, waar Roos prima stand hield. Ze ging uiteindelijk hole 18 op met 2 slagen voorsprong op Anne. Na prima drives wisten beiden de green van deze par 5 in 2 slagen te halen. Na 2 putts maakten beiden birdie en won Roos dus het Nationaal Open. Haar 2e overwinning van dit grote toernooi, na de eerste overwinning in 2014 op de Haagsche. Roos gaf aan dat deze overwinning toch wel een bekroning was van het harde werken de voorbije weken en een overwinning waar ze heel blij mee was. Ook vond ze het fantastisch dat er veel belangstelling was van leden van Zeewolde, die haar in de baan volgden.

De goede resultaten van de afgelopen weken hebben er toe geleid dat haar positie op de wereldranglijst voor amateurs inmiddels is verbeterd tot 272 en haar handicap inmiddels + 3,3 is.

Inmiddels is Roos afgelopen vrijdag, 9 september, vertrokken naar Mexico met het WK team, om daar in Cancun het WK voor amateurs te spelen. Dat was haar grote doel voor het jaar 2016 en ze is heel blij dat ze dat ook gerealiseerd heeft.

Het toernooi begint op 14 september a.s. en wordt op 2 banen gespeeld. Alle informatie en ook de teams en de resultaten kunnen worden gevonden op de website van het WK, www.worldamateur2016.org

Als u daar belangstelling voor heeft kunt u vanaf de begin van het toernooi daar ook de (live) scoring volgen.

Na terugkomst uit Mexico (19 september) speelt Roos nog het NK par 3, waar ze haar titel verdedigd en vervolgens in Bulgarije, op de Pravets Golf Club de European Club Trophy. Daarna gaat ze een maand rusten en begint haar stage bij KLM.